LÉTO  S  FÉNIXEM   (Bílé Karpaty 2018) :


V roce 2018 se během našeho putování podíváme na jihovýchodní Moravu, tentokráte do pohoří Bílé Karpaty. Několika výlety opět vstoupíme i na slovenské území, kde se toto pohoří taktéž rozprostírá. Oblast Bílých Karpat představuje unikátní přírodu, malebnou krajinu, množství zajímavých památek a to vše provázané dochovanými lidovými obyčeji. Kromě výstupů na Velkou Javořinu, Mikulčin vrch, Lopeník či Vršatecká bradla nás čeká návštěva lázeňského města Luhačovice či rodiště J. A. Komenského v Nivnici. Mimo přírodních zajímavostí chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, od roku 1996 zařazené k biosférickým oblastem UNESCO, budeme obdivovat památky jako kuželovský větrný mlýn, novogotický zámek Nový Světlov v Bojkovicích, zříceninu románského hradu v Brumově, stavby Dušana Jurkoviče v Luhačovicích a další památky lidové architektury na Horňácku a Uherskobrodsku. Po krásách Bílých Karpat Vás kromě značených tras KČT provede také sedm naučných stezek, cykloturisté mohou projet dálkovou Beskydsko-karpatskou magistrálu nebo zvolit některou z regionálních tras.

Ubytováni budeme v eurokempu v Bojkovicích v chatkách a dvojchatkách se dvěmi oddělenými ložnicemi, kuchyňkou a vlastním sociálním zařízením. Vzdálenost od vlakové i autobusové stanice je maximálně 1 km, parkování vlastních dopravních prostředků je možné přímo v areálu u jednotlivých chatek. Vzhledem k objednávání míst v chatkách, které je potřeba zaplatit již na jaře, prosíme i o Vaše včasné přihlášení a zaplacení pobytu, uzávěrka je do 10.dubna 2018. Maximální počet míst, které nám budou do data uzávěrky rezervovány, je ze strany ubytovatele 48 osob.

V loňském roce se putování konalo při Palcmanské Maši ve Slovenském ráji. Počasí bylo proměnlivé, pochodování ale poměrně přálo, propršené části dne se využily k návštěvě Dobšinské jeskyně nebo památek ve Spišské Nové Vsi. Navíc o nás bylo v turistické ubytovně Nita díky manželům Rejdovjanovým a jejich personálu velice pěkně postaráno. Nikomu se na náročných trasách v roklinách oproti mnohým obavám vůbec nic nestalo a tak byli všichni s výběrem tras a výletů spokojeni. I v roce 2018 se tak budeme co nejvíce snažit, aby se putování opět maximálně líbilo. Zavěrem bych rád zdůraznil, že tato akce je určena pro všechny bez rozdílu věku, pro rodiny s dětmi, jednotlivce, kteří rozhodně nemusí být členy KČT ani jiné organizace. Naši akci berte spíše jako letní setkání kamarádů a přátel přírody a turistiky než akci povinných túr a hltání kilometrů. Pokud nemáte s kým vyrazit a chcete poznat nové lidi, neváhejte se přidat.

Bližší informace Vám rád sdělím.
                                                                                                                                                                           Ing. Martin Marek